Communiceren doe je samen

Ontmoeten – luisteren – begrijpen – delen – verbinden

Incidenten overdag

Een reactie plaatsen

Morgen start ik met een nieuwe, kleine job. Alhoewel, klein, dat is nog maar de vraag want de inzet kan groot zijn. Ik ga piketdienst Communicatie doen voor de Veiligheidsregio Zeeland. En dat betekent 1 week per 4 weken 24-uurs dienst doen als er een wat groter incident is. Een stevige brand, een gaslek, groot ongeval of overstroming. Om maar wat te noemen. Elke dag is dus een verrassing wat er gaat komen. En of er wat gaat komen. Het is natuurlijk voor iedereen het beste wanneer er niets gebeurt, dat spreekt voor zich. Ook voor mij. Alhoewel..

Laten we eerlijk zijn, ik ga dit niet voor niets doen. Als communicatiemens vind ik het veel spannender wanneer er wel wat gebeurt dan niet. Dan is er wat te doen en kan ik me  uitleven in tweets, persberichtjes en adviezen over wat wel, niet of anders te communiceren. Leuk dus. Maar ja, de onderliggende reden is dan doorgaans niet zo leuk, want een incident. Misschien ook minder leuk is de 24-uurs dienst die hierbij hoort. Want dat betekent dat de pieper ook ’s NACHTS kan gaan. En dan ben ik doorgaans niet op mijn best. Slaperige oogjes, wallen, piekharen en een mistig hoofd als het een beetje tegenzit. En de eerste tweet moet binnen een paar minuten de wereld ingeslingerd worden. Wow, dat wordt spannend!

Enfin, al met al een aardige nieuwe uitdaging, waarbij ik pleit voor incidenten overdag. Daarom een welgemeend verzoek aan alle onruststokers, brandstichters en ander onverlaten, als je wat van plan bent doe dit dan bij voorkeur overdag. Breek met je gewoonten, slaap gewoon lekker uit en laat de nacht voor wat deze is: alle tijd om in diepe rust door te brengen.

Veiligheidsregio Zeeland is op Twitter te volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s