Communiceren doe je samen

Ontmoeten – luisteren – begrijpen – delen – verbinden

Over mezelf

Een collega zei ooit ‘Corry is een borrelende bruisbal die nooit ophoudt’ en ik denk dat dit wel een aardige omschrijving is :). Daarnaast zie je iemand die bedachtzaam tegen de wereld aan kijkt en inspiratie vindt in de natuur, kunst, boeken, yoga en in de dynamiek van de dagelijkse dingen. En vooral ook in gesprekken met anderen. Uitwisseling van informatie met collega’s is interessant en leerzaam. Koken, eten, wandelen en kletsen met vrienden is een feest!

Waarom communicatie?
Communicatie is essentieel voor een goede samenwerking binnen organisaties, met  klanten, opdrachtgevers en samenwerkingspartners. Het is belangrijk dat een organisatie zichtbaar en benaderbaar is, voldoet aan de wensen en behoeften van opdrachtgevers en klanten en voor medewerkers een prettige omgeving biedt om te werken. Zo behoudt een organisatie ook in de toekomst haar bestaansrecht.

Adviseren en ondersteunen
Communicatie is een breed vakgebied. Ik hou van deze breedte en werk graag samen met anderen om dit brede spectrum goed in te vullen. Samen geven we communicatie vorm via het adviseren, faciliteren, ondersteunen en coachen van directie, management en medewerkers.

Communicatie in het hart
Communicatie zit in het hart van de organisatie. Vanuit dat hart wil ik mij inzetten om met de beschikbare capaciteit zo goed mogelijk te voldoen aan de communicatievraag vanuit de organisatie en de behoeften van de externe omgeving. Belangrijk is daarbij de overall communicatiestrategie te bewaken. Mijn specialiteiten:

– Interne communicatie, in samenwerking met HRM en ICT
– Informatie delen: live en online (website, sociale media)
– Ontwikkelingen vertalen naar communicatiestrategie
– Communicatie bij projecten en bij veranderingen
– Tekstredactie: lastige teksten omzetten in prettig leesbare informatie
– Coachen van medewerkers bij hun communicatietaken
– Crisiscommunicatie

Ervaring
Ik ben blij met mijn ervaring van zo’n 20 jaar op diverse communicatieterreinen. Het stelt me in staat om situaties snel te doorgronden en daarna samen met andere betrokkenen te bepalen welke inzet nodig is. Een situatie vanuit afwijkende invalshoeken bekijken en zoeken naar een creatieve aanpak vind ik belangrijk. Samenwerking met leidinggevenden en met andere disciplines zoals HRM en ICT is vanzelfsprekend; communicatie is altijd een coproductie.

Meer informatie is te vinden op LinkedIn. Zomer 2012 stond een kort interview met mij in het vakblad Communicatie. Dit artikel is hier te lezen.

Andere passies
Ik hou van lezen, schrijven, fotograferen, wandelen, koken, eten, Zeeland, Duitsland, Griekenland en de Griekse taal. Op mijn website Onderweg naar Ithaka blog ik over Griekenland, koken en eten en andere leuke onderwerpen die me interesseren. Ook via Twitter deel ik informatie over deze onderwerpen. Foto’s van mijn reizen door Griekenland staan op Flickr.

Contact
Contact met mij opnemen kan via LinkedIn of via dit contactformulier (dit formulier staat op mijn website Onderweg naar Ithaka).

Corry Brand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s